• construïm pla lector

    Fer lectors significa impulsar l’èxit escolar, la creativitat, l’autonomia, l’autoconfiança i la satisfacció dels alumnes. T'ajudem a construïr les bases de futurs bons lectors!

NOU PROGRAMA DE LECTURA PER A PRIMÀRIA

Nou programa de lectura per construir les bases de bons lectors a Primària. Integrat l'entorn Construïm Digital, en l'àrea de llengua catalana

construïm pla lector

La construcció de bons lectors és un dels reptes principals a l'etapa de Primària. La nova proposta de pla lector del projecte Construim pretén respondre-hi proporcionant als docents diferents eines:

• Qualitat literària, amb lectures seleccionades que conviden els alumnes a desenvolupar el pensament crític, enriquir el seu aprenentatge i despertar-los el gust per llegir.

• Autoria de KM 0, perquè les lectures que es treballen són obra d'autors i autores amb gran reconeixement en l'àmbit cultural català.

•  Flexibilitat, perquè la selecció de títols dle pla permet adaptar-se a les diferents necessitats, nivells i gustos de cada lector i treballar la lectura des de diferents àmbits i enfocaments.

Des de l’àrea de Llengua es proposa una lectura per a cada trimestre en tots els cursos de Primària. Cada llibre s’acompanya d’una sèrie de recursos i activitats ubicats a Construïm Digital, l’entorn virtual d’aprenentatge del projecte Construïm:

• Recursos digitals: El treball de cada llibre es fa a través de recursos i activitats en format digital que giren al voltant de tres eixos: comprendre, parlar i crear

•  Activitats individuals: Cadascuna de les lectures disposa d’una proposta d’activitats individuals descarregables per l’alumne.

• Orientacions didàctiques: Document per als docents amb orientacions didàctiques i la temporalització de les activitats.

 

A més... l'autor de cada lectura presenta el llibre als alumnes en un vídeo i en llegeix un fragment per fer l'activitat més engrescadora!

 

COM HI POTS ACCEDIR?


Si ets usuari d'algun dels materials de Llengua Catalana del projecte Construïm a Primària pots accedir als recursos i continguts del Pla Lector. Aquets es troben a l'entorn virtual d'aprenentatge Construïm Digital. Saps com accedir?

1- Entra a www.cruillaconnecta.cat i accedeix a l'àrea personal amb el teu usuari i contrasenya. Si és el primer cop que accedeixes, caldrà que et registris.

2- Assegura't de tenir activada una llicència de qualsevol llibre de Llengua Catalana de Primària del projecte Construïm. Si no la tens, tria el el teu llibre i prem "Afegir llicència". Introdueix la teva clau de llicència personal a l'espai corresponent.

3-  Un cop fet, ja pots accedir a Construïm digital. Fes click al botó "Construïm".

4-  Benvingut/da a l'entorn virtual d'aprenentatge del projecte Construïm. Trobaràs disponible la nova pestanya Pla Lector a la pàgina principal de Construïm Digital.

Els teus alumnes podran entrar a construim.cruilladigital.cat amb la llicència integrada en el seu llibre.

Lectures  Pla lector

Cicle inicial

Lectures incloses en el pla per a primer i segon curs.

Cicle mitjà

Lectures incloses en el pla per a tercer i quart.

Cicle superior

Lectures incloses en el pla per a cinquè i sisè.

MOSTRA  D'ACTIVITATS

Mostra activitats - Cicle Inicial

Maria Llufa | Autor: Carles Sala i Vila

1r curs. 1r trimestre

Mostra activitats - Cicle Mitjà

Set raons per estimar els meus pares | Autor: Jaume Cela

3r curs. 1r trimestre

Mostra activitats - Cicle Superior

Leandre, el nen horrible | Autora: Anna Manso

5è curs. 1r trimestre