• construïm pla lector

    Fer lectors significa impulsar l’èxit escolar, la creativitat, l’autonomia, l’autoconfiança i la satisfacció dels alumnes. T'ajudem a construïr les bases de futurs bons lectors!

PROGRAMA DE LECTURA PER A PRIMÀRIA

Programa de lectura per construir les bases de bons lectors a Primària. Integrat l'entorn Construïm Digital en els llibres de l'àrea de llengua catalana i amb accés obert en aquest lloc web!

construïm pla lector

La construcció de bons lectors és un dels reptes principals a l'etapa de Primària. La nova proposta de pla lector del projecte Construim pretén respondre-hi proporcionant als docents diferents eines:

• Qualitat literària, amb lectures seleccionades que conviden els alumnes a desenvolupar el pensament crític, enriquir el seu aprenentatge i despertar-los el gust per llegir.

• Autoria de KM 0, perquè les lectures que es treballen són obra d'autors i autores amb gran reconeixement en l'àmbit cultural català.

•  Flexibilitat, perquè la selecció de títols dle pla permet adaptar-se a les diferents necessitats, nivells i gustos de cada lector i treballar la lectura des de diferents àmbits i enfocaments.

Des de l’àrea de Llengua es proposa una lectura per a cada trimestre en tots els cursos de Primària. Cada llibre s’acompanya d’una sèrie de recursos i activitats ubicats a Construïm Digital, l’entorn virtual d’aprenentatge del projecte Construïm:

• Recursos digitals: El treball de cada llibre es fa a través de recursos i activitats en format digital que giren al voltant de tres eixos: comprendre, parlar i crear

•  Activitats individuals: Cadascuna de les lectures disposa d’una proposta d’activitats individuals descarregables per l’alumne.

• Orientacions didàctiques: Document per als docents amb orientacions didàctiques i la temporalització de les activitats.

 

A més... l'autor de cada lectura presenta el llibre als alumnes en un vídeo i en llegeix un fragment per fer l'activitat més engrescadora!

 

COM HI POTS ACCEDIR?


1.  Si ets usuari d'algun dels materials de Llengua Catalana del projecte Construïm a Primària

Pots accedir als recursos i continguts del Pla Lector integrats en l'entorn virtual d'aprenentatge Construïm Digital. 

•  Entra a www.cruillaconnecta.cat i accedeix a l'àrea personal amb el teu usuari i contrasenya. Si és el primer cop que accedeixes, caldrà que et registris.

•  Assegura't de tenir activada una llicència de qualsevol llibre de Llengua Catalana de Primària del projecte Construïm. Si no la tens, tria el el teu llibre i prem "Afegir llicència". Introdueix la teva clau de llicència personal a l'espai corresponent.

•  Un cop fet, ja pots accedir a Construïm digital. Fes click al botó "Construïm".


•  
Benvingut/da a l'entorn virtual d'aprenentatge del projecte Construïm. Trobaràs disponible la nova pestanya Pla Lector a la pàgina principal de Construïm Digital.

Els teus alumnes podran entrar a construim.cruilladigital.cat amb la llicència integrada en el seu llibre.

 

2. Si no ets usuari dels llibres del Projecte Construïm 

Pots accedir a les activitats del Pla Lector Construïm amb accés obert des d'aquí. Baixa't les orientacions i enllaça amb les activitats de cada lectura per mostrar-les a classe amb la PDI.

Es proposa la lectura d'un llibre cada trimestre.

 

Lectures